Trikovi za brzo i lako čišćenje kupatila koje niste probali do sada?

piše: Nevena M.

februar 5, 2023

Kamenac je postao jedan od najvećih neprijatelja svakog kupatila, svake slavine i tuša. Svaka žena teži ka tome da skrati vreme kada je u pitanju čišćenje domaćinstva, a uz pomoć nekoliko trikova to može biti i lakše i brže. Pre nego počnete sa čišćenjem kupatila važno je da iznesete stazice i kante za smeće kako biste dobili više prostora i mogli nesmetano da prionete na posao.

  • Kada je u pitanju kamenac, posoljen grepjfrut je savršena stvar u borbi protiv kamenca. Pomoći će vam u ćišćenju kupatila itekako. Podelite grejpfrut na polovine, stavite so na njih i istrljajte slavine, kadu ili tuš kabinu. Međutim, budite oprezni. Koristite isključivo sitnu so, kako ne biste oštetili čišćene površine.
  • Bejbi ulje ili puder kao finiš u čišćenju lavaboa ili kade – Kada završite sa čišćenjem ovih površina, pređite bejbi uljem ili prahom kako kapljice ne bi ostajale na površini i tu se sušile, pa će sjaj i blistavost imati veću trajnost.

ustilu – moj dom | kupatilofreepik

  • Čišćenje ogledala uz pomoć pene za brijanje – Pena je postala popularan proizvod kada je u pitanju čišćenje kuće. Mnogi se oslanjaju na nju kada je u pitanju čišćenje vrata i pločica u tuš kabini, ali pena ima duboko dejstvo i kada su ogledala u pitanju. Nanesite na ogledalo veću količinu pene za brijanje, ostavite da deluje 10 do 15 minuta i potom nežno očistite krpom. Ogledalo će duže ostati čisto i neće magliti.
  • Savršena kombinacija za čišćenje tuša Belo sirće, soda bikarbona i ulje čajevca kombinuju najbolje penušavo sredstvo za čišćenje tuša i generalno kupatila. Idealna razmera za ovo domaće sredstvo za čišćenje je da pomešate jednu šolju toplog belog sirćeta sa dve kašike sode bikarbone i četiri kapi ulja čajevca. Sipajte sve u flašicu sa raspršivačem, pa time poprskajte tuš kabinu ili slavine. Posle desetak minuta ispirajte sa toplijom vodom.

ustilu.rs – moj domfreepik

  • Fugne na pločicama – Idealan trik je prašak za pecivo. Umesto skupih sredstava punih hemije, jedan prašak za pecivo rešava probleme sa fugama. Prašak pomešajte sa toplom vodom, dobićete penušavu smesu sličnu pasti i onda starom četkicom za zube možete istrljati fugne do perfekcije.
  • Koristite gumeni čistač za staklo – Ukoliko imate tuš kabine sa providnim staklom, obavezno koristite gumeni čistač nakon svakog tuširanja i njime skinite kapljice vode kako bi kupatilo ostalo čisto između dva velika čišćenja.
  • Kako očistiti slivnik? U začepljen slivnik dovoljno je ubaciti jednu šoljicu sode bikarbone, a zatim ga zalijete sa sirćetom koje ste prethodno zagrejali do tačke ključanja.
  • Kada su u pitanju pločice na koje se nakupio kamenac, čiste se univerzalnim sredstvom – sirće, eterično ulje, voda i sredstvo za pranje posuđa.

Naša preporuka je da uvek nosite gumene rukavice za ribanje. Iako u ovim sredstvima za čišćenje nema hemikalija, to vam je dobra prevencija. Naime, limunska kiselina i sirće umeju često nagrizati kožu ukoliko je osetljiva.

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom