Karta ŽIVOTA – da li je natalna karta najprecizniji horoskop svakog pojedinca?

piše: Snezana

februar 11, 2023

Složićete se da većina prvih razgovora između poznanika, ne može proći bez spominanja horoskopskih znakova, njihovih osobina i međusobnih odnosa i dok se neko strogo drži pravila i tumačenja znakova, drugi su neobavezno okrenuti svemu tome.

Verujemo da se pitate se zašto je to tako? Glavni razlozi su razlike u poimanju i razumevanju. Dnevni horoskopi koje možemo pročitati u mnogim časopisima ili portalima su uopštene informacije za svaki horoskopski znak. Međutim, to ne znači da su svi bikovi tog dana nervozni ili sve ribe u finansijskom kolapsu. Iznošenje informacija i tumačenja znakova na taj način je prilično opšte i šturo i upravo ono i unosi mnoge zabune kada su verodostojnost i valjanost horoskopa u pitanju.

Da li verujete u natalnu kartu?freepik.com

Konkretniji i jedinstveni prikaz daju natalne karte. Dve iste natalne karte ne postoje. Svi smo jedinstveni datumom, mestom i satnicom rođenja. Svako od nas ima svoju natalnu kartu, koja zapravo predstavlja situaciju na nebu u trenutku našeg rođenja. U zavisnosti od toga kako su planete i zvezde bile raspoređene i kakav je bio njihov međusobni odnos, određeno je gde su nam Sunce i Mesec, što dalje kreira mnoge aspekte naše ličnosti i dešavanja. Natalna karta je naprecizniji horoskop svakog pojedinca.

Predstavljena je u vidu kruga koji je podeljen na dvanaest znakova i dvanaest kuća. Svaka kuća predstavlja određeni, bitni deo ili aspekt našeg života.

Natalna kartafreepik.com

Prva kuća nas opisuje, našu građu, skolonosti, dok je druga kuća – kuća imovine, nasledstva, finansija.

Četvrta je kuća porodice, sedma je kuća braka, partnerstva i društvenog života.

Određena planeta se nalazi u svakoj kući i njihovim međusobnim tumačenjem dolazimo do najsitnijih detalja našeg odnosa sa određenom kućom, naših sklonosti, položaja, mogućnosti.

Kako bi se natalna karta pravilno tumačila, bitno je znati koji su nam znak i podznak, kao i raspored planeta po kućama. Međutim, tumačenje natalne karte nije jednostavno i nekada je potrebno dugo vremena da se ona pravilno pročita, protumači i izloži pojedincu. Potrebno je, pre svega, znanje kako bi ona bila detaljna, sveobuhvatna i precizna. Olako i neprofesionalno tumačenje daje opšte ili čak i pogrešne informacije, što navodi ljude da ne veruju u natalnu kartu i da ceo postupak podvedu pod šarlatanstvo ili proricanje sudbine.

Horoskopfreepik.com

Ukoliko biste sami pokušali da tumačite čitav raspored i sklop planeta, kuća i znakova u vašoj natalnoj karti, bilo bi to veoma teško, nerazumljivo i pogrešno. Primera radi, ako kažemo da se Merkur nalazi u jedanaestoj kući, osoba je veoma komunikativna, dok mars u lavu govori da je veoma strastvena, da ima jasno definisane ambicije i da svojim autoritetom i snagom dobija ono šta želi. Svaka kombinacija daje bitne osobine ličnosti koje, ukoliko ste laik, teško možete zaključiti.

Potrudite se da pronađete ozbiljnog astrologa koji će vam detaljno protumačiti sve vaše planete, zvezde, kuće, ukoliko vas zanima izgled natalne karte. Pažljivo ga slušajte i vidite da li to što vam govori ima neke sličnosti sa vama i vašim životom, a da li ćete verovati u to, samo od vas zavisi.

 

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom