Da li znate zašto su ovi filteri za vodu idealni?

piše: Nevena M.

februar 9, 2023

Vreme je da popričamo o filterima za prečišćavanje vode u vašem domu!

U današnje vreme, kada je voda postala sve zagađenija, a standardi zdravog života sve niži, pravo je vreme da popričamo o filterima za prečišćavanje vode u domaćinstvu. Mnogi i dalje smatraju da je ovo bespotrebna investicija, ne shvatajući koliki uticaj voda ima na naš organizam i zdravlje. Svakodnevni unos nepročišćene vode kao i korišćenje iste za pranje zuba, sudova, odeće i kose, itekako utiče na vas i vašu kožu, kosu i zdravlje.

Pomoći ćemo vam da lakše odaberete idealan filter za vodu! Svakako da su filteri veoma kompleksna i obimna tema, ali ćemo se potruditi da vam je što više pojednostavimo. Pročitajte naš tekst i  odaberite idealan filter za vodu, takav da ne zauzima previše prostora, a da vam pruža potpuno zdravu i čistu vodu.

Važno je da znate da postoje dve vrste filtera – filteri na bazi reverzne osmoze i filteri  na bazi aktivnog uglja i mikrobiološke membrane.

Prečišćivanje vodefreepik.com

Prednost filtera na bazi reverzne osmoze se ogleda moći prečišćavanja vode jer mogu da prečiste najviše nečistoća iz vode. Međutim, njihova mana je čišćenje i onoga što nam je potrebno u vodi, a to su minerali. Takođe, troše više vode, a neretko su uključeni u struju. Zaključak je da je sledeća grupa filtera malo bolja opcija za vas.

Filterima na bazi aktivnog uglja i mikrobiološke membrane uklanjaju nečistoće, ali za razliku od prethodnih filtera, čuvaju prirodni sastav vode koji nam je potreban. Voda ostaje bogata mineralima, što je nama izuzetno važno jer se u njih ubrajaju magnezijum i kalcijum.

Sudeći po ovome što ste do sada pročitali, filteri na bazi aktivnog uglja i mikrobiloške membrane su zdravija opcija, osim ukoliko vaša voda ne sadrži štetan fluor ili arsen. U tom slučaju, jači filteri na bazi reverzne osmoze su bolja opcija za vas.

Da li želite filter koji se ugrađuje ispod sudopere ili desktop filter za vodu?

Čista vodafreepik.com

Naša preporuka bi bio filter koji se ugrađuje ispod sudopere jer ne zauzima mesto na radnoj površini, što ga čini praktičnim. Uglavnom se lako menja, nema rezervoar i ne troši dodatno vodu ili struju.

Istraživanja su pokazala da najskuplji filter na tržištu ne podrazumeva da je i najbolji. Mnogi proizvođači filtera tvrde da su „najbolji„, ali je suština da ne postoji filter koji je najbolji za sve.

Ukoliko i dalje razmišljate da li je ovo dobra investicija za vas i vaše najbliže, kao i njihovo zdravlje, budite uvereni da jeste. Koliko samo novca potrošite mesečno na kupovinu flaširane vode, koja je sada neizbežan deo svakog dana? Uštedećete novac i doprineti ekologiji. Učinite nešto lepo i korisno za vas i vaše zdravlje, kao i svet oko vas.

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom