Najbolja kombinacija znaka i podznaka?!

piše: Snezana

mart 17, 2023

Složićete se da svi imamo zvezde u koje treba da se zagledamo, zvezde koje su nam naklonjene i koje treba da pratimo. Praćenje sopstvenog horoskopskog znaka, ali i astroloških kuća i planeta, jedan je od veoma bitnih detalja za svakog od nas. Međutim, pored glavnog znaka koji smo dobili u trenutku rođenja, veoma važnu ulogu ima i podznak.

Podznak je onaj prvi utisak koji ostavljamo na okolinu, odnosno ono kako nas drugi vide, dok nam znak određuje ko smo mi zaista, kako vidimo sami sebe. Predstavlja vrstu naše maske koja nestaje onog momenta kada nas drugi dobro upoznaju.

Znak i podznak imaju po dvanaest različitih zodijačkih znakova koji su podeljeni u četiri grupe: vatreni (ovan, lav, strelac), zemljani (bik, devica, jarac), vodeni (ribe, rak, škorpija), vazdušni (blizanci, vodolija, vaga). Svaki se karakteriše određenim osobinama, načinima ponašanja i delovanja. Njihovom međusobnom kombinacijom, dolazi do ukrštanja tih karakteristika koje u velikoj meri utiču na kreiranje same ličnosti.

Koja je vaša kombinacija znaka i podznaka?freepik.com

Ukoliko uzmemo u obzir da ima dvanaest znakova i dvanaest podznakova, lako dolazimo do računice da postoji 144 međusobne kombinacije. Sasvim je opravdano, ali i zahtevno postaviti pitanje: Koja je najbolja kombinacija znaka i podznaka, za određenu osobu?

Prema međusobnom položaju koji zauzimaju, znaci i podznaci se dele u tri grupe: kardinalni, promenljivi i fiksni.

Kardinalni znakovi su ovan, rak, vaga i jarac. Poznati su kao večiti pokretači, inicijatori akcije i rada, ali nikada ne odustaju. Skloni su donošenju, često drastičnih, odluka, ali ih to neće pokolebati da uspeju u onome što su naumili.

Promenljivi zankovi su blizanci, device, strelčevi i ribe. Osobe koje imaju znak i podznak u promenljivim znakovima, uz odgovarajuću pomoć, lako prevazilaze životne pobleme i poznato je da nakon poraza ne odustaju od svoje zamisli.

Fiksni znaci su bikovi, lavovi, škorpije i vodolije. U pitanju je kombinacija veoma tvrdoglavih znakova i podznaka, što deluje prilično ograničavajuće i destruktivno za osobu koja ima ovu kombinaciju. U stanju su da se oko nekog problema, koji bi neki drugi znakovi lako rešili, bore tokom čitavog života.

Da li verujete u horoskop?freepik.com

Složićete se da bi bilo najbolje da sami možemo da biramo kombinaciju znaka i podznaka, ali sa razlogom se kaže: “Sve je zapisano u zvezdama.“
Ostaje nam da zaključimo da upoznavanjem svoje kombinacije, dajemo sebi šansu da neke stvari koje nam se dešavaju, lakše razumemo i prihvatimo. Takođe, pruža nam se šansa da neke aspekte bolje sagledamo, uskladimo se sa njima i izvučemo maksimum za sebe.

Odnos znaka i podznaka nije puki raspored planeta i zvezda. Naprotiv, njihov odnos na natalnoj karti pokazuje kakva je situacija bila na nebu u momentu našeg rođenja i kako su nam, već od samog starta, neke kombinacije uslovile život. Ukoliko se nalazite u najboljoj kombinaciji, blago vama. Međutim, ukoliko vam start nije bio baš obećavajući, potrudite se da svojim saznanjima o toj kombinaciji, napravite kombinaciju ljudi i događaja koji će doskočiti zvezdama i učiniti da ih okrenete u svoju korist.

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom