Žena lav ili muškarac lav? Sa kim je lakši i lepši život?

piše: Snezana

februar 10, 2023

Ukoliko ste barem jednom bili u prilici da razgovarate sa lavom, biće vam jasno zašto se za njih kažu da su snažne i samosvesne osobe, jer nije li tako? Lavovi svojom pojavom kradu pogled i, neretko, uzdah okoline. Njihov stav i pojava potvrđuju da nije slučajno što nose takvo ime. Zamislite samo kako je živeti sa njima? Zapravo, ne morate zamišljati, udobno se smestite i nastavite da čitate redove koji slede.

Muškarac lav je onaj koga bi poželela svaka žena. Fizički je lep, zgodan, a kada dodate šarm i ljubaznost, gotovo neodoljiv. Kada se zaljubi, potpuno je posvećen svoj dragoj. Nežan je, romatičan, iskren. Porodica koju osnuje mu je osnova svega. Vredan je, sposoban, uporan, temeljan i učiniće sve da obezbedi najbolje materijalne i društvene uslove za život svoje porodice i sebe. Vođa je, oslonac i stub porodice. Tradicija, kultura i moralnost su mu bitni i tim kvalitetima uči i podržava svoju decu.

Ne voli laž, površnost, licemertvo, neverstvo i zato traži partnerku koja će mu uzvratiti lepim i negovanim izgledom, ljubavlju, pažnjom, posvećenošću. Može se reći da traži sebi ravnu. Međutim, ukoliko mu se, ipak, desi izdaja, transformiše se u potpuno suprotnu osobu. Gordost, dominacija, nadmoć i samosvest prevazilaze granice ljudskosti. Postaje ljubomoran, posesivan, ali i radikalan. U stanju je da odbaci i udalji od sebe sve one koji su ga izneverili.

Žena lavfreepik.com

 

Zaštitnički je nastrojen prema svojoj porodici, ali i prema sebi, kloneći se poroka, vodeći računa o svom zdravlju, baveći se sportom i negovanjem zdravih navika u ishrani i ponašanju.

Život sa muškarcem lavom je, ukoliko ga poštujete kao što on poštuje vas, život za poželeti. Sigurnost, pažnja, iskrene emocije i ljubav će biti zastupljeni svakog dana.

Žena lav je pravi, dosledni pratilac svom muškom opozitu, te je odlična kombinacija kada su par. Gde god da se pojavi dominira svojom lepotom, stavom, ponašanjem, lepim manirima. Optimista je, poseduje unutrašnji mir, komunikativna je i svesna sebe i svih svojih kvaliteta. Veoma je emotivna i nema problem da te emocije izrazi, ali je i vrlo prizemna, te ne dozvoljava da emocije potpuno ovladaju njom i njeno rasuđivanje. Duhovita je, inteligenta, obrazovana, a za razliku od muškarca lava i veoma kreativna, te se neretko bavi umetničkim i kreativnim poslovima. Sigurna je i samostalna i kao takva ne dozvoljava da bude birana. Ona je ta koja uvek bira partnera, a kada ga izabere spremna je da mu pruži neizmernu pažnju, ljubav, poštovanje, ali isto tako traži identični tretman od svog izabranika.

Voli lepo, luksuzno, dragoceno i smatra da sve to zaslužuje. Međutim, nikada neće tražiti sve to ukoliko ne postoje uslovi. Nije snob i ne smatra sebe boljom od drugih. Smatra da su svi ljudi isti i da imaju podjednaka prava na lep i kvalitetan život.

Život sa lavomfreepik.com

Ukoliko se nađe u ulozi majke i supruge, posvećena je i emotivna. Pruža pomoć i podršku, ali i ukazuje na stvari koje smatra neodgovarajućim. Žena lav ne voli površnost, neprimereno ponašanje, laž, licemerstvo. Ukoliko je neko izmanipuliše, izneveri, njena jačina, borbenost, emotivnost dolaze do izražaja, ali u negativnom kontekstu u vidu gordosti i oholosti. Spremne su da se svima suprotstave. Ne plaše se protivnika, bes i histerija dobijaju najviši nivo, a vređanje i psovke se, u tim okolnostima, ne mogu izbeći.
Učiniće sve za svog partnera i porodicu, baš kao i muškarac lav. Potrudiće se da pruži najbolje uslove života, jer na taj način će, omogućiti i sebi kvalitetan život.

Važi mišljenje da su lavovi gordi, fizički i duhovno jaki i da dominiraju situacijom i prostorom – ali to nije ništa loše. Ceneći sebe, traže najbolje za sebe, ali i pružaju najbolje od sebe.
Ukoliko iskreno postupate sa lavom, budite sigurni da će vas tretirati lavicom, a vaš zajednički život će biti vaše kraljevstvo.

 

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom