Zaboravite na peglu i figaro uz OVE trikove

piše: Nevena M.

januar 2, 2023

Lokne su se definitivno vratile na velika vrata, ali nažalost, nismo svi talentovani da dobijemo prelepe kovrdže i kosu punu volumena kao iz frizerskog salona. Gotovo da ne postoji žena koja nije kod kuće probala da napravi lokne. U te svrhe obično se koristi figaro, pegla za kosu ili četka i fen, međutim postoje mnogo manje štetni načini da dobijete željenu frizuru. Oni ne podrazumevaju toplotu i veoma su praktični.
Naše bake, kada je kosa u pitanju, nisu mogle ni da zamisle figaro ili presu kojima bi oblikovale kosu i pravile zanosne lokne, ali žene se uvek snađu, pa su i tada pronalazile načine. Vaše lokne biće još lepše ako imate dugu kosu. Kako bi efekat bio boli, najbolje je da koristite samo prirodne šampone za kovrdže jer će vaše lokne tako izgledati prirodnije.

  • Pomoć trake – Ova metoda je jako jednostavna i za nju je potrebno samo par sati i obična lastiš traka. Lastiš traku je potrebno nasloniti na glavu od strane lica i oko nje uvijati pramenove kose. Imaćete lokne koje želite nakon samo par sati.
  • Uz pomoć visoke punđe – Uz pomoć ove metode preko noći možete dobiti definisane lokne. Kosu uviti u punđu i tako prespavati. Ujutru kada pustite kosu biće cela u loknama.
  • Pletenice – Kosu podelite na dva dela, od svakog ispletite čvrste pletenice i držite što duže možete. Dobićete željene talase kada ih raspletete.

Lokne ili kovrdže – ustilu.rsfreepik

  • Slamčice – Uz pomoć njih dobićete sitne definisane kovrdže. Kosu odvojite na pramenčiće i svaki obmotajte oko slamke, zategnite pa onda zavežite u čvor.
  • Uz pomoć marame – Uzmite pamučnu maramu, kosu pokupite u rep, vežite je maramom tako da krajevi ostanu slobodni pa sve zajedno ispletite u čvrstu pletenicu. Dobićete zanimljlive talase kada pustite kosu.
  • Kovrdže bez ičega – Ova frizura je najpogodnija za devojke koje već imaju prirodno loknastu kosu. Nanesite penu ili gel za kovrdže na mokru kosu i lagano prstima gužvajte kosu do željenog efekta. U pomoć vam može pristići i češalj sa kojim možete uvrtati pramenčiće kose i praviti uredne kovrdže.
  • Vikleri – Najstariji savet uvijanja kose. U pitanju su vikleri koje su koristile naše mame i bake. Kosa se omotava oko uvijača, odnosno viklera i učvršćuje se ukosnicama. Za ovaj trik vam verovatno nije potrebno preveliko umeće, a ukoliko i zatreba znate kome treba da se obratite.
  • Velike čarape – Podelite kosu na dva ili četiri dela u zavisnosti od željenog rezultata. Stavite čarapu na vrh glave, na svaki odeljak . Uzmite deo kose i omotajte preko čarape. Ponavljajte isti pokret dok čarapa ne bude „uvučena“ u kosu i na kraju zavežite gumicom. Sledite isti postupak za ostale pramenove, stavljajući svaki put novu čarapu na glavu.

Lokne – ustilu.rs

  • Lokne od majice ili jastučnice – Majicu ili bilo koji drugi komad tkanine izrežite na trake jednake debljine. Kosu podelite u pramenove, a količinu kose koju ćete odvojiti u jedan pramen odaberite zavisno od toga koliko velike lokne želite. Za sitnije lokne kosu podelite u tanje pramenove i obrnuto, za veće su vam potrebni deblji pramenovi. Uzmite jedan pramen i motajte ga oko trakice od vrhova kose prema korenu. Zaustavite se na delu kose gde želite da kovrdže počinju ili ih motajte skroz do korena. Krajeve trakica zavežite u čvor. Postupak ponovite sa svim pramenovima te uklonite trakice nakon što je kosa potpuno suva.
  • Uvijanje kose pivom – Pivo ima magnezijum, fosfor, kalijum i maltozu što ga čini prirodnim proizvodom za negu kose. Svaki frizer će se složiti sa tim da je pivo dobro za kosu. Pivo možete koristiti i za ispiranje kose, a za uvijanje kose je jedan od efikasnijih načina.  Proteini u pivu popunjavaju i one najmanje pukotine u vlasima i ispucalim krajevima, pa tako kosa postaje mekša.

Sledeći put kada se budete spremale za neki važan događaj, nema potrebe da odlazite u salon, već ćete vrlo lako i brzo svečanu frizuru napraviti same i još kod kuće, uz pomoć gore navedenih trikova.

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom