Koji su to mali koraci ka sreći?

piše: Nevena M.

januar 16, 2023

Život. Nepresušna tema o kojoj uvek ima nešto novo da se kaže ili nauči. Ulepšati ga, srediti ga, kako posle neuspeha krenuti dalje i organizovati sve u jednom jedinom cilju: BITI SREĆAN?

Šta je sreća?freepik.com

Učiniti ga boljim i lepšim, čak i nakon bure i iskoristiti svaki mogući dostupan dan. Svi žele da žive na vrhu planine i svi bi voleli da je do tog vrha zapravo lako doći, ali sreća leži u svakom koraku koji vas vodi na taj vrh. Penjući se korak po korak ka tom vrhu, spoznajete sebe, učite da volite i sebe i život i druge. Pitanje je da li planinar svoj život i svoj put tako doživljava? Da li obraća pažnju na cveće pored puta? Ukoliko ne obrati, proći će bez ikakvog interesovanja pored njega.

Kako posle lošeg perioda krenuti dalje, boriti se i nekadašnju sreću utrostručiti?

Male, sitne stvari čine život izvanrednim jer je život kao rolna toalet papira, što se više bliži kraju, brže se troši i nestaje kao rukom odnesena.

Cenite sve i radujte se. Svako koga sretnemo zaslužuje osmeh. Pokrenite taj vaš mali mišić na telu, jer će vam biti uzvraćen. Nemojte dozvoliti da vas ubede da se lepo lepom ne vraća. Kad tad se vrati kao bumerang, ako ne danas, možda sutra, a ako ne sutra onda prekosutra. Budite strpljivi.

Srećafreepik.com

Dobro zapamtite još nešto – na ovom svetu niko nije savršen i ništa nije savršeno, osim onoga u šta se zaljubimo. Medjutim, ta zaljubljenost, u stvari, dogadjaje ili ljude je svrha svega. Zaljubite se u hobi, u stvar, u šetnju. Zaljubite se u sebe i u svoj život. Znaćete da pružite i primite ljubav drugoga tek kada to sebi dozvolite. Svrha života je ljubav jer ona leči sve.
Ukoliko gajite mržnju ili ogorčenost, tada sreća ode drugima. Protrčaće pored vas, a vi je nećete ni primetiti zbog slepila mržnje. Sa životom budite grubi i nikako ne dozvolite da život bude grublji od vas.

Okružite se ljudima koji su pametniji od vas jer tako i vi postajete pametniji, dok ako ste u društvu manje inteligentnih ljudi, nećete imati šta da naučite. Svi će upijati vaše znanje, a vi ćete ostati na istom nivou. Dozvolite sebi ljude uz koje ćete vi moći da upijate i učite.

Ljubavfreepik.com

Svoje reči čuvajte za posebne ljude i trošite ih samo na njih. Vodite računa da su uvek meke, jer ko zna ko će vam ih sutra servirati za ručak. Servirajte ih vi njemu. Iskoristite svaku priliku za život i za sve lepo, uživajte u svakom uzdahu. Mogućnosti koje ste imali nemojte zvati izgubljenim, jer će vam ih neko drugi iskoristiti ako ste ih propustili.
Volite svim srcem i ne dopuštajte sebi ništa manje.

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom