Šta veličina torbe govori o ženi? Moć ili nešto drugo?

piše: Nevena M.

januar 9, 2023

Bila mala ili velika, sa kaišem ili bez, kožna ili platnena, torba za ženu predstavlja nešto što je uvek pri ruci. Ženska torba se može naći na svim fotografijama, u ruci ili prebačena preko ramena, prisutna uz svaku kombinaciju.
Na osnovu toga kakvu tašnu bira, torba govori o karakteru žene i njenim osobinama. U jednoj tašni žena nosi ceo svoj lični svet.

Šta veličina tašne govori o ženi?

Velike torbe pune svačega su simbol društvene, vesele i žene uvek spremne da pomognu. Kod njih se može pronaći ono što ni sami ne možete da zamislite. Nemojte se iznenaditi ukoliko iz torbe izvade lak za nokte, veknu hleba ili nešto treće što apsolutno ne očekujete.

Torbe srednje veličine su odlika pouzdanih i strpljivih žena. Kod njih se može pronaći svašta ali je u kod njih itekako sve sređeno i skockano, ali i one spadaju u kategoriju “ništa me ne može iznenaditi”

Mala torba je simbol minimalistkinja odnosno žena koje su majstori organizacije i odlučnosti. Kod njih verovatno nema nereda ni u životu, kao ni u torbi. U takvim torbama pronaći ćete najosnovnije, poput ključeva, mobilnog telefona, ruža za usne i fotrole za naočare.

ustilu.rs – zenska torbafreepik

Šta način nošenja torbe govori o ženi?

Mnogi stručnjaci iz raznih sfera smatraju da i način na koji žena nosi torbu, mnogo govori o njoj samoj. Žene koje nose torbu preko ramena, ali sa opuštenom rukom, smatra se damom sa velikim samopouzdanjem i dosta bezbrižnosti. Takvim ženama je sloboda najvažnija stavka.

Žene sa jasnim ciljevima, koje su smirene biraju takođe tašnu koju nose preko ramena, ali tako da im je tašna takoreći na leđima. One koje tašnu nose ispred tela, smatra se da im je funkcionalnost puno važnija od izgleda.

Torba nošena na podlaktici pokazuje ženu kojoj je materijalni status na prvom mestu. Ali torba nošena ispred sebe sa obe ruke otkriva stidljivost. Torba na leđima simboliše samostalnost, odgovornost i brižnost.

ustilu.rs – hermes torba | modaadobe.stock

Tašna u modi

Torba je lako zauzela svoje prvo mesto među mnogim svetskim dizajnerima. Odličan primer su tri popularne tašne koje si postale i neka vrsta statusnog simbola.

Jedna od svetski najpoznatijih tašni je “KELI” brenda Hermes. Postala je popularna po princezi Grejs Keli (po njoj je i dobila ime) jer je sa njom pokušala da prikrije trudnoću. Potrebno je 18 sati kako bi se jedna „Keli“ tašna izradila.

Druga popularna torba je takođe brenda Hermes. Njeno ime je “Birkin”. Prepoznatljiva je po specifičnom dizajnu i, i dalje predstavlja bezvremeni klasik.

Treća po redu tašna je brenda Šanel. Veoma poznata “Šanel 2.55”. Dobila je ime po datumu svog predstavljanja na modnoj sceni – februar 1955. Sa ukrasnom kopčom u obliku dva slova C, ova tašna je danas klasik modne kuće Šanel i prestižni modni detalj.
Koko Šanel je inspiraciju našla u vojnim torbama i uplela je metalnu traku oko kože na kaiševima male ženstvene torbe.

Lepota

Zdravlje

Zabava

Moda

Fitness i ishrana

Lifestyle

Putovanja

Astro

Moj dom